top of page

QRD båd godt modtaget i Aalborg roklubberne.

LiteQuattro i enkeltårer set up - kan let skiftes til 4X

En af de nye LiteQuattro både har været på demo og charmetur til de tre roklubber, som synes det er en bådtype med et spændende udviklingspotentiale. Alt i alt en god start for Quattro Race Danmark i det nordjyske.


Det nystartede Quattro Race Danmark projekt valgte i marts at sende den første demobåd til test hos roklubberne i Aalborg.


”Vi valgte primært Aalborg ud fra den spændende udvikling de har sat i gang deroppe med universitetsroningen, hvilket vi selv synes passer godt til vores bådtype. LiteQuattro’en er i vores øjne som skabt til at tiltrække nye medlemmer til rosporten. Dernæst vidste vi jo, at der lå tre gode og aktive roklubber ved siden af hinanden. Og endelig trak det friske vejr og Limfjordens vand, idet båden er en ”open water” båd, som kan klare en god portion vind og sø.” forklarer Fritz Ganzhorn fra QRD.Man kan altid få besøg af demobåde

Projektet har været enkelt. QRD har tilbudt klubberne at låne og deles om båden kvit og frit, så de kunne teste og dele erfaringer med QRD.


Det er gået godt. Båden har været på flittigt på vandet med det tre klubber og med forskellige typer af roere, unge som ældre, erfarne som mindre erfarne.


Eneste udfordring var at Aalborg- klubberne blev lukket sammen med deres sogn pga. Corona-virus.

Det blev løst ved at forlænge perioden.


”Det har været spændende at stifte bekendtskab med LiteQuattro-båden. Den ser godt ud, er hurtig og samtidig stabil. Det gør bestemt båden interessant for os i Aalborg Roklub, hvor vi gerne vil drive det vi kalder sportsroning videre. Vi vil rigtigt gerne, udover universitetsroningen, tiltrække de idræts- og motionsivrige nordjyder i alderen 25-45 år til rosporten. Det kræver noget ”gear” som kan konkurrere med smarte racercykler og som samtidig er til at gå til.” forklarer Karsten Holt, formand i Aalborg Roklub


Udover at udvikle roningen i klubberne i en mere sportslig og teknisk retning, hvor flere ror med dobbeltårer, er ideen med Quattro Race Danmark også på sigt at lave løb og konkurrencer med bådtypen. Herunder bevæge sig ud i langdistance- og ultra-løb, som man ser andre motionsidrætsgrene – fx løb og cykling- have succes med.


”Det vil kun være fedt at få gang i sådanne løb og konkurrencer, men for mig vil den primære grund til at investere i sådan en båd være for at tiltrække nye medlemmer. Nu må vi se hvad vi gør i Aalborg roklub. Båden er spændende. Og kommer vi i gang, så kommer vi også til løb” fortsætter Karsten Holt.(fotos af LiteQuattro i europæiske klubber - både enkeltårer og 4X konfiguration)

Roklubben Ægir er Team Danmark kraftcenter og har også haft LiteQuattro’en i gang i et par uger.


”Vi har haft en masse medlemmer ude i båden, og fået en masse god feedback. Så det er bestemt også en bådtype vi vil overveje. Det har været en fornøjelse at se, hvordan folk med forskellige tekniske niveauer har kastet sig i gang med båden. Det er bestemt en god båd til at udvikle roere fra inrigger og videre til dobbeltårer. Vi har faktisk også haft en del af vores unge gode kaproere ude i Quattro’en. De har kunnet komme på vandet til god træning, hvor outriggerne ikke kunne gå ud på grund af vejret.” fortæller Henrik Melbye Madsen, formand i Roklubben Ægir


(TAK til Roklubben Ægir og fotograf Dorte Jakobsen for de mange billeder med glade roere i båden :-)


Båden var også forbi Aalborg Dame Roklub, hvor den blev testet af nogle erfarne og dygtige roere.


”Vi fik den fine Liteboat over at stå på vores græs, hvor den fyldte ret godt i landskabet og i snakken. Hvad var det for en båd? en Coastal eller? Hvordan skulle man ro en sådan en, ja hvordan skulle man betjene de indbyggede lænsesystemer? Jeg havde i min egen naivitet forestillet mig, at de garvede gig-roere ville styrte ud på vandet i den, men det skete umiddelbart ikke” indleder Else-Marie Madsen, formand i Aalborg Dame Roklub.


slank, let, stabil og hurtig

Derfor aftalte de en førstetur med repræsentanter fra outriggerudvalg, bestyrelse og bådfond ville tage en prøvetur, hvorefter andre interesserede kunne tilmelde sig en prøvetur.


”Vi baksede lidt med at få den ud i vandet, da bådvognen var bredere end vores spor. Vi kom på vandet, der ikke var helt roligt, men båden viste, at den nærmest kunne flyve.” fortæller Else-Marie om den første tur.


”Det havde også drillet lidt med roret, som kan hæves og sænkes på LiteQauttro, men det kom der styr på under den næste tur. På de første ture var nogle mere begejstrede end andre ” forklarer Else-Marie.


”Da vi to aftener senere havde outrigger instruktion, var vi fem der tog båden ud på en lang tur. Der fik vi prøvet at ro rigtig stærkt. Vi skiftede også plads i båden, hvor 4’eren byttede med styrmanden; og selv om vi tog en ret utraditionel variation af et gig-skifte i brug, kunne det slet ikke mærkes i båden. Den lå stabilt” afslutter Else-Marie.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


LiteQuattro båden vest for Storebælt er nu rykket syd på og ligger til prøveroning hos Kolding Roklub og Kolding Dame Roklub.


Øst for Storebælt ligger demobåden i Hellerup.


Har man lyst til at prøve båden et af de steder, eller kunne man godt tænke sig at få en båd på prøve i klubben – så tag kontakt til QRD. Læs mere på www.quattrorace.dkbottom of page